Преводаческа агенция „АПОСТИЛ“ – професионални преводи и легализация на документи

Преводаческа агенция „АПОСТИЛ“ – професионални преводи и легализация на документи

Професионални преводи и легализация на документи

Преводачески услуги /преводи и легализация/ в София и страната

Преводи и легализация от агенция ТрансЛег – гаранция за най-добра ЦЕНА

Агенция „АПОСТИЛ“ (ПРЕВОДИ БГ ООД) e специализирана преводаческа агенция, оторизирана от МВнР, която предлага преводачески услуги за София и цялата страна.  „АПОСТИЛ“ гарантира на своите клиенти качество на предлаганите услуги, кратки срокове и ТОП цени.

 

Агенция „АПОСТИЛ“ – услуги:

професионални ПРЕВОДИ и ЛЕГАЛИЗАЦИЯ на документи в кратки срокове на ТОП ЦЕНИ.

apostille

Агенция „АПОСТИЛ“ извършва преводи на документи на различна тематика и с различна степен на сложност от и на повече от 40 езика. Работим с корпоративни и частни клиенти като извършваме за тях преводи както от разпространени езици като английски,  немски,  френски,  испански,  италиански,  руски, турски, гръцки, така и от редки езици – китайски, японски, иврит и др.

Благодарение на професионализма и точността на нашите преводачи агенция „АПОСТИЛ“ бързо става една от най-популярните в страната.

Ако търсите качествено изпълнение в преводаческите услуги и на добра цена, ние ви предлагаме да се доверите на агенцията „АПОСТИЛ“.

Ние сме готови да отговорим на всичките ви очаквания и да ви предоставим една качествена и надеждна услуга.

Агенция „АПОСТИЛ“ предлага

Съдействие в легализация със заверка АПОСТИЛ 

Всеки български документ изминава специфичен път на легализация. Легализацията е процес, които изисква време, през което документите преминават през различни администратични служби и министерства, за да получат необходимите заверки. Сроковете за легализация на различните документи зависят от произхода им:

* Научете кои документи се легализират с Апостил от Външно министерство

* Запознайте се с процедурата за заверка с Апостил от Министерство на  правосъдието

* Намерете полезна информация относно преводи и легализация на образователни документи с Апостил от НАЦИД

* Разберете какво е специфичното за легализацията с Апостил на общински документи

Всяка от четирите институции, която има право да заверява с Апостил, има точно определени изисквания за оформлението на документите и вида на предварителната им заверка. Попитайте ни какви са изискванията при преводи и легализация на Вашите документи.

Едни от най-често легализираните документи са:

общински  Удостоверение за раждане,  Удостоверение за брак,  Удостоверение за семейно положение,  Удостоверение за родствени връзки,  Удостоверение за наследници,  Удостоверение за идентичност на имена, Удостоверение за постоянен и настоящ адрес,  Смъртен акт;

образователни Диплома за средно образование,  Диплома за висше образование,  Приложение към диплома,  Академична справка,  Уверение от ВУЗ,  Свидетелство за основно образование,  Удостоверение за редовен ученик,  Удостоверение за придобита квалификация;

правни  Свидетелство за съдимост,  Съдебно решение,  Декларация,  Нотариален акт,  Пълномощно;

медицински Епикриза,  Имунизационен паспорт,  Медицинско изследване,  Медицинско свидетелство,  Медицинско направление и др.

други документи Банкова референция.  Кръщелно свидетелство.  Свидетелство за църковен брак.  Удостоверение от КАТ.  Служебна бележка от работодател.  Служебна бележка от РУСО.  Удостоверение от Агенция по вписванията.  Удостоверение от Военно окръжие. Удостоверение от НАП. Заверка на документи от чужбина, и заверки на официални преводи.

Най-добрият избор за професионални преводи и легализация на документи:

Ангажимент за качество. Ние работим с квалифицирани филолози и специалисти в различни области. Всички преводи се проверяват със специализиран софтуер за правопис, граматически и логически грешки.

Надеждност. Ние винаги спазваме стриктно условията на поръчките и крайните срокове за предаване на извършените преводи.

Индивидуален подход към всеки клиент. Тъй като клиентът е най-важен за нас, ние винаги се съобразяваме с неговите изисквания.

Предоставяме услуги за клиентите си в цялата страна. Работим усилено, за да оправдаем очакванията на нашите клиенти.

Възможно е сътрудничество и на международно ниво. Отворени сме към сътрудничество с агенции за преводи от други страни. Наши редовни клиенти са български фирми с международно участие, както и чуждестранни организации и частни лица.

Услуги от „АПОСТИЛ“ за преводи и легализация

Нашата агенция за преводи и легализация разбира, че за да предостави на клиентите си пълна подкрепа при извършването на преводи, трябва да предложи богат набор от услуги. В тази връзка, ние осгуряваме следните допълнителни услуги:

• нотариална заверка на преводи
• апостил и легализация
• редактиране
• оформление и форматиране
• превод на аудио и видео материали
• превод на сайтове

Конфиденциалност – специалните условия са ключов принцип в работата на агенция „АПОСТИЛ“. Ние даваме изрични гаранции за осигуряване на конфиденциалност на всякаква информация, която ни е станала известна в хода на сътрудничеството с клиента. В съответната част на нашия Договор се урежда този принцип. За дългосрочни проекти с държавни агенции и компании, чиято информация е строго поверителна и/или деликатна, ние сключваме споразумение за защита на поверителна информация. Гарантираме на нашите клиенти пълна конфиденциалност на етапа на предварителните и основните преговори, както и при директната работа с материала.

Изключение правят терминологични речници, речници, създадени от клиента или от нашите експерти, за комфорт и качество на изпълнение на превода и да се ускори времето за работа върху високо специализиран проект. С разрешение на клиента, за удобство на по-нататъшната съвместна работа, новият речник се поставя в специална отделна база данни, която е недостъпна за потребителите и се използва за по-нататъшната работа по проекти на конкретния клиент.

Списък на фирмите (Агенции за преводи и легализации) сключили договор с МВнР

Списък на фирмите, оторизирани от Министерството на външните работи на Република България за извършване на официални преводи може да изтеглите ТУК.

Трябва да се има предвид обаче, че последната актуализация на списъка е направена през октомври 2014 година.

Агенция „АПОСТИЛ“ е оторизиран от МВнР с договор № 1728.

преводи и легализация

преводи и легализация

Професионални преводачески услуги за София и страната

„АПОСТИЛ“ е утвърдена агенция за преводачески услуги. Дейността й е ориентирана както към преводи и легализацията на официални документи, така и към превод  на неофициална литератута.

С дейността си агенцията съпровожда обикновенни граждани по пътя им към адаптацията и уреждането на живота им в различни краища на планетата. Помагаме при легализация на  фирмена документация на корпоративни клиенти, за да положат основите на своето бъдеще на нови земи. Намаляваме бюрократичните спънки пред всеки, който смело мечтае за нови завоевания.

Нашите клиенти са:

– Индивидуални граждани и семейства от цялата страна, които са ни избрали да подготвим необходимата им документация, за да започнат нов живот някъде навън;

– Потоци от български студенти и кандидат-студенти с широк кръгозор за нови знания, които се стремят към конкурентоспособност на пазара на труда или спечелили възможност за обмен на знания в чужбина;

– Външни кандитат-студенти, които се възползват от високото ниво на образование в България и ниските разходи, които го съпътстват.

– Български фирми, чиято дейност е достатъчно развита и смело настъпват към нови територии;

– Чуждестранни фирми, позитивно настроени към България, виждащи потенциалът й, и са готови да инвестират, за да се разраснат още повече.

Сътрудничим си с частни фирми. Съдействаме на  граждани от цяла България и хора от различни краища на Европа, Северна и Южна Америка и Азия. В замяна на това, те ни правят по-добри в това, с което се занимаваме. Те споделят опита си с нас, а ние трупаме знания, с които да консултираме всеки следващ поел по непознатите пътища на свет

Дългогодишната ни съвместна работа с МВнР ни е научила на тънкостите и изискванията при преводи и легализация на български публични документи. Това гарантира качество на предлаганите от нас услуги и осигурява спокойствие на Вас при пътуване зад граница.

За компетентни съвети по въпроси свързани с легализацията на всякакъв вид документи може да се свържете с нас  на посочените контакти, да ни пишете по имейл или да ни посетите на място в офиса ни.

Преводи и легализация на документи от първа необходимост в чужбина

Тук в България всекидневно се нуждаем от някои документи, за да уредим съществуването си. В чужбина ситуацията не е по-различна. За да избегнем изненадите е добре предварително да се поинтересувате какви документи задължително трябва да подготвите.

Всеки български документ изминава специфичен път на легализация. Легализацията е процес, които изисква време, през което документите преминават през различни административни служби и министерства, за да получат необходимите заверки. Сроковете за легализация на различните документи зависят от произхода им:

Всяка от четирите институции, която има право да заверява с Апостил, има точно определени изисквания за оформлението на документите и вида на предварителната им заверка. Попитайте ни какви са изискванията при преводи и легализация на Вашите документи.

Запознайте се с понятието „предварителна заверка“ на документи за преводи и легализация

Някои документи, които ще се използват в чужбина се нуждаят от предварителна заверка, за да се легализират. Без тази заверка върху тях, никоя от институциите, към която принадлежат, няма да постави Апостил. Такива документи са всички издадени от Български национални агенции и дори министерства. 

Въпросната предварителна заверка се поставя с цел да се удостовери подписът и печата, на лицето, което е издало документа, а по този начин и автентичността му. Такъв печат се поставя от институцията, която изготвя документа. Когато ви предстои легализация на документи от Областна администрация, НОИ, НАП, Агенция по вписванията, Агенция за социално подпомагане или Прокуратура задължително изискайте правоъгълен печат. Има администрации, които поставят необходимият предварителен печат само и единствено в централата си в София. Такава е ситуацията при документи издадени от МВР. Всяка област си има  дирекция на МВР,  но необходимият печат за легализация се поставя  само в София.

Допълнителни реквизити върху печата са дата, подпис и име на длъжностното лице, което ще го постави.

По-подробна информация за цените на предварителни заверки може да видите ТУК.

Срокове за преводи и легализация

Ние от „АПОСТИЛ“ сме наясно, че времето е ключов фактор. В забързаното ежедневие на всеки от нас, се иска нещата да се случват по-бързо, когато говорим за преводи и легализация на документи. Ето защо предлагаме на нашите клиенти възможност да избират между 3 вида услуги: Обикновена, Бърза и Експресна.

Съветваме всеки от нашите клиенти да си осигури достатъчно време за подготовката на своите документи. Обикновената услуга  ще ви спести средства, които при пътуване зад граница ще са ви необходими.

Ако не разполагате с много останало време, с Бърза услуга можем адекватно да реагираме и да  легализираме Вашите документи.

Ако Ви остават броени дни до дълго очакваното заминаване, единственото решение на бюрократичните въпроси е Експресна услуга. Само с нея в рамките на няколко дни ще имате готови документи, които да вземете със себе си по време на пътуването.

Независимо с каква услуга избирате да подготвим документите Ви, Ви гарантираме, че ще получите качествена услуга на най-ниски цени.

Детайли относно съотношението цени и срокове може да откриете на страницата Цени за преводи и легализация.

Екипът ни от преводачи

Работим с широко квалифицирани експерти-полиглоти. Агенция „АПОСТИЛ“ предлага преводи на повече от 40 езика, с различни възможности за езикови комбинации.

Албански

Английски

Арабски

Арменски

Виетнамски

Гръцки

Датски

Естонски

Иврит

Испански

Италиански

Китайски

Корейски

Латвийски

Литовский

Македонски

Немски

Нидерландски

Норвежки

Полски

Португалски

Румънски

Руски

Словашки

Словенски

Сръбски

Турски

Украински

Унгарски

Фарси

Френски

Хърватски

Чешки

Шведски

Нашите специалисти работят по преводи с различна тематика и трудност. Можем да Ви съдействаме с преводи на юридически или медицински документи; научни статии, различни сайтове и блогове, финансова отчетност и техническа документация.

Специалистите ни имат опит както в работата по съвместни проекти, така и по самостоятелни ангажименти. Голяма част са лингвисти или филолози в дадената езикова област. Регистрирани са в списъка със заклети преводачи на МВнР. Техните услуги са незаменими когато подготвям преводи с цел легализация.

Други от нашите колеги работят с майчиният си език. На тях разчитаме тогава, когато наистина трябва да достигнем до сърцата на чуждите народи. Закърмени с езика, те успяват да уловят и предадат смисъла на всяко литературно произведение.

Принципът

Любопитни ли сте на какъв принцип избираме, кой да подготви преводите Ви? Отговорът е, че за всяка тематика си имаме специалист, който освен, че владее даден език, е подплатен и с подходящо образование. „АПОСТИЛ“ знае, че да превеждаш не е просто работа. Това е изкуство, което изисква деликатно отношение към детайлите и висока степен на отговорност.

Сътрудниците в офиса

При превода на документи допълнително внимание заслужават детайлите като ЕГН, дати, имена, суми, различни цифрови комбинации, кодове и резултати от медицински изследвания. За този вторичен контрол ангажимент имат нашите сътрудници в офиса ни. Те се грижат за оформлението на преводите, отговарят на запитвания, приема документи и дават консултация на място. На тях може да разчитате за компетентни съвети и информация по въпроси свързани с преводи и легализация, цени и срокове.

Освен това те са връзката Ви с преводача, който ще поеме вашите преводи. Ако имате специфични изисквания по работата с документите Ви, може да ги споделите със всеки от служителите. В състава ни има както възрастни с богат опит, така и млади, които реагират бързо във всякакви ситуации. Освен български, в офисът ни се говорят английски, руски и арменски език.

И пак за конфиденциалност

Хората често споделят притесненията си когато оставят документи. Ние от „АПОСТИЛ“ сме запознати със Закона за защита на личните данни и стриктно спазваме разпоредбите му.

За да сте спокойни на кого доверявате документите си, личните си данни или дори бъдещи литературни шедьоври, ние Ви гарантираме пълна дискретност.

Вътрешната ни политика отрежда използването на декларация за конфиденциалност. Готови сме да я подпишем  за всеки наш клиент!

Получете подробната информация за вашия превод още днес!

Ще се радваме да ви помогнем с превеждането на документа, избора на преводач, локализирането на приложението или сайта.

Агенция за преводи „АПОСТИЛ“ ще отговори на всички ваши очаквания!

Поискай оферта ТУК, независимо от местоположението си.

За нас

Преводачески услуги

Полезно